nieuws

Rookcafé De Kachel teleurgesteld over vonnis

Café

Gerard Sannes, één van de eigenaren van het Groningse rookcafé De Kachel, reageerde dinsdag teleurgesteld op het vonnis van de Hoge Raad. ‘Deze uitspraak betekent dat het hele geintje weer opnieuw begint’’ aldus Sannes.

Rookcafé De Kachel teleurgesteld over vonnis

‘Dit is voor ons op den duur niet meer vol te houden, want we zijn een enorm bedrag kwijt aan alle rechtszaken’, aldus Sannes.

Sannes gaf aan dezelfde argumenten te gaan gebruiken voor de rechtszaak in Arnhem als die hij eerder aanvoerde in Leeuwarden. ‘De vorige keer beriepen we ons op het gelijkheidsbeginsel voor cafés’, zegt Sannes.

‘De grotere horecazaken hebben immers meer middelen om het rookverbod te handhaven.’ Toch had de eigenaar van het Groningse café de uitspraak van de Hoge Raad wel enigszins zien aankomen. ‘Gezien de uitspraken van minister Klink bij Pauw en Witteman wist hij maandagavond al meer dan wij.’

» Feitenoverzicht rookverbod

Reageer op dit artikel