nieuws

Rookinspecteurs verkleed tijdens carnaval

Café

Inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaan in carnavalskostuum op pad om te controleren of cafés zich tijdens carnaval aan het rookverbod houden. Aanpassen aan de omstandigheden, noemt de VWA dit.

Rookinspecteurs verkleed tijdens carnaval

VWA laat niet weten hoe de controleurs gekleed gaan en hoeveel er op pad worden gestuurd. Volgens de VWA zijn het er niet meer dan in andere weekenden.

De VWA wil op deze manier voorkomen dat controleurs niet aangevallen worden door carnavalvierders. Boetes worden niet ter plekke uitgeschreven, maar volgen later per post.

Vrijdag barst het carnaval vooral in Brabant en Limburg los. ‘De eerste carnaval met het rookverbod, het is voor ons ook nieuw.’, aldus een woordvoerder van de VWA. ‘Voorheen zagen de VWA-controleurs er alleen op toe dat er niet werd geschonken aan minderjarigen.’

Reageer op dit artikel