nieuws

Rookverbod in Belgische horeca na 30 juni

Café

Vanaf 30 juni geldt er in de Belgische horeca een algemeen rookverbod. Het Grondwettelijk Hof heeft de uitzonderingen die bestaan op het al geldende rookverbod, vernietigd. De Vlaamse publieke omroep VRT heeft dat dinsdag gemeld.

Rookverbod in Belgische horeca na 30 juni

Op dit moment mag in Belgische cafés nog worden gerookt als er alleen voorverpakt voedsel zoals chips en nootjes wordt verkocht. Dat zou nog tot juli 2014 zo blijven.

In alle horeca

De Vlaamse Liga tegen Kanker was naar het Grondwettelijk Hof gestapt om deze uitzondering aan te vechten. De organisatie werd in het gelijk gesteld. Volgens het hof is de maatregel in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Het rookverbod voor de totale horeca gaat in vanaf 30 juni.

Maaltijden

Het rookverbod werd voor Belgische restaurants al ingevoerd in 2007. Vanaf 2010 kwamen daar ook eetcafés en tavernes bij. Het gold alleen voor locaties waar maaltijden werden bereid, waardoor cafés aan de rookmaatregel ontkwamen.

Reageer op dit artikel