nieuws

Rose van Asten weg bij De Blonde Pater

Café

Rose van Asten is gestopt bij café De Blonde Pater in Nijmegen. De topbarista en meervoudig koffiekampioen van Nederland gaat samen met een andere vrouwelijke espressotopper, Liesbeth Sleijster, verder.

Rose van Asten weg bij De Blonde Pater

Van Asten en Sleijster, tot april 2008 werkzaam voor De Blonde Pater, beginnen samen Cocoon Coffee. In maart komen de topbarista’s naar buiten met exacte plannen. Momenteel verzorgt ze samen met Liesbeth Sleijster de organisatie rondom de het NK Barista.

Van Asten werkte tien jaar voor De Blonde Pater en won in die tijd onder andere het NK Barista (in 2006), NK Latte Art (in 2007) en de Dutch Cupping Champion 2008. Verder werd ze in 2006 achtste bij het WK Barista en in 2007 zevende bij het WK Latte Art.

‘Ik houd goed contact met De Blonde Pater en geef nog steeds hulp bij trainingen. Het laatste jaar werkte ik nog maar één dag in de week voor het bedrijf. Totaal heb ik tien jaar gewerkt bij De Blonde Pater. Officieel ben ik 1 december vorig jaar gestopt’, aldus Van Asten.

Reageer op dit artikel