nieuws

Rotterdamse horeca weert gast voor vijf jaar

Café

De Rotterdamse horeca heeft afgelopen weekend voor het eerst iemand de toegang ontzegd voor de duur van maar liefst vijf jaar! De vechtersbaas takelde het gezicht van een andere klant toe in de Après-Skihut aan het Stadhuisplein.

Rotterdamse horeca weert gast voor vijf jaar

Het incident vond plaats in een van zijn bedrijven, de Après-Skihut. ‘Maar ik ben blij dat zo’n klant nu ook bij de buren niet meer binnenkomt.’

In Rotterdam doen elf bedrijven op en rond het Stadhuisplein mee aan het horecaverbod. Mensen die andere klanten mishandelen, een vuurwapen gebruikt of het horecapersoneel mishandeld krijgen de zwaarste straf. In dit geval een toegangsverbod voor vijf jaar.

Horecaverbod

Vijf weken draaien de elf horecazaken in het Rotterdamse centrum, vooral rond het Stadhuisplein nu proef met het horecaverbod, dat met succes al elders in Nederland is ingevoerd. Bijvoorbeeld in Utrecht en Enschede.

De verdachte in de Rotterdamse zaak– een 24-jarige militair – is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Schade verhalen

Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Jongejan probeert met haar ouders in contact te komen om te kijken hoe het met haar gaat. En om eventueel te hulp te schieten en de juridische rompslomp van het verhalen van de schade uit de handen van het slachtoffer te nemen. ‘Ik vind het écht naar dat zoiets bij ons voor de deur gebeurt.’

Cafe Fout, de nieuwste aanwinst van Chiel Jongejan

Reageer op dit artikel