nieuws

Schutter café Familia voor rechter

Café

De rechtbank in Amsterdam buigt zich maandag over het strafproces tegen de 37-jarige Geoffrey N. Justitie verdenkt hem ervan dat hij in de nacht van 25 op 26 januari in het Amsterdamse café Familia ex-freefighter Rick Holshuijsen (44) heeft doodgeschoten.

Schutter café Familia voor rechter

Voorafgaand aan het schietincident had Holshuijsen temidden van de cafébezoekers een scherfgranaat tot ontploffing gebracht. De explosie in het kleine etablissement had twaalf gewonden tot gevolg, van wie een aantal zeer ernstig.

N. heeft beweerd dat hij Holshuijsen wel heeft móeten uitschakelen, omdat er anders doden zouden zijn gevallen. De ex-freefighter zou na het ontploffen van de granaat een of meer gewonde cafégasten hebben mishandeld.

Volgens zijn advocate Bénédicte Ficq is sprake van noodweer en moet haar cliënt worden ontslagen van rechtsvervolging. Justitie is vooralsnog niet overtuigd van N.’s verhaal.

De rechtbank bracht in mei een bezoek aan het café in Amsterdam-Noord in het kader van de voorbereiding op het proces. Op last van burgemeester Job Cohen heeft de kroeg de deuren moeten sluiten.

Reageer op dit artikel