nieuws

Sjoerd Kooistra bindt in en verliest Café Cox

Café

Sjoerd Kooistra heeft op het allerlaatste moment gehoor gegeven aan de oproep café-restaurant Cox in Amsterdam te verlaten. Eerder deze week maakte de horecatycoon nog bekend van geen wijken te willen weten. Kooistra riskeerde daarmee een ontruiming van het horecapand in de hoofdstad.

Sjoerd Kooistra bindt in en verliest Café Cox

Tot een ontruiming zal het dus niet komen. Kooistra liet gistermiddag laat weten op korte termijn het café te verlaten. Eerder stelde de rechter dat Kooistra’s exploitatiemaatschappij Plassania bv wegens wanprestaties het huurcontract met de schouwburg moet laten ontbinden. Aanvankelijk sputterde Kooistra tegen. Nu blijkt de geplaagde horecatycoon in te binden.

Volgens het vonnis van de rechtsbank had Kooistra de zaak al op 1 augustus moeten verlaten en de sleutel moeten overdragen aan Melle Daamen, directeur van de Stadsschouwburg. Café Cox bestaat reeds vijftien jaar en was in de beginjaren het stamcafé van de Toneelgroep Amsterdam. In 1997 werd het café-restaurant door Kooistra gehuurd.

Tegen afspraken in wisselde Café Cox zeker acht maal van exploitant de laatste jaren. Volgens de schouwburg was dit niet alleen in strijd met de afspraken, ook de continuïteit van de zaak kwam daardoor in gevaar. De rechtbank stelde onlangs de schouwburg in het gelijk.

Reageer op dit artikel