nieuws

Sloop weggezakt café gaat door

Café

De afbraak van het zalendeel van café Oud-Brabant in het centrum van Oosterhout gaat nog dagen duren. Het werk vordert langzaam omdat vanuit een hoogwerker steen voor steen verwijderd moet worden. Dat gebeurt omdat de eigendommen van twintig muziekclubs anders in gevaar komen.

Sloop weggezakt café gaat door

Dinsdagavond dreigde het gebouw na graafwerkzaamheden in de Waterloostraat in te storten. Sindsdien zijn enkele huizen aan de overkant verboden gebied. Dat heeft tot gevolg dat een aantal bewoners die al een week op kosten van de gemeente in een hotel zitten, nog langer niet bij hun spullen kunnen. Dat aantal is intussen opgelopen van elf naar zestien. Het afgelopen weekeinde is een aantal bewoners van vakantie teruggekomen.

De emoties over het instortingsgevaar en de manier waarop de gemeente Oosterhout daarmee volgens de werknemers en klanten van Oud-Brabant is omgegaan, zijn intussen geluwd. Tussen gemeente, de eigenaar van het pand, de exploitant en de omwonenden vindt dagelijks overleg plaats.

Vrijdagavond ontstond er bijna een volksoproer toen slopers wilden beginnen met de afbraak van het hele complex. Om de gemoederen tot bedaren te brengen, is dat toen niet doorgegaan. Nader overleg leverde op dat het uit de zeventiende eeuw daterende voorste deel van het café alsnog behouden kon blijven.

Reageer op dit artikel