nieuws

Sluiting zeven Utrechtse terrassen dreigt

Café

Zeven Utrechtse cafés dreigen hun terras tijdelijk te moeten sluiten, omdat klanten stelselmatig buiten het afgebakende terras een drankje drinken. Buiten de terraspinnen mogen geen consumpties worden genuttigd. De gemeente heeft de ondernemers een laatste waarschuwing gegeven. De namen van de cafés zijn niet bekend gemaakt.

Sluiting zeven Utrechtse terrassen dreigt

Sinds mei van dit jaar moeten terrasbezoekers binnen de metalen pinnen die in het straatwerk zijn geplaatst, blijven. Zo wil de gemeente het uitdijen van terrassen tegengaan. 108 Cafés en restaurants hebben een afgebakend terras.Zeven controleurs van de gemeente zagen er de afgelopen twee maanden op toe dat niemand meer buiten de metalen pinnen een biertje drinkt.

‘De eerste weken was duidelijk dat mensen nog moesten wennen aan de nieuwe regels en is er vooral in gesprek gegaan met de uitbaters. Zij moeten erop toezien dat de regels worden nageleefd. Op de meeste terrassen heeft dat geholpen,’ zegt woordvoerster Van der Voort.

Terras overtreders

Op de terrassen van zeven ondernemers zagen de controleurs geen verbetering. De eigenaren zijn daarop ontboden voor een indringend gesprek. Daarin is ze te verstaan gegeven dat het terras tijdelijk dicht moet als bezoekers opnieuw de regels overtreden. Helpt ook dat niet, dan wordt de vergunning ingetrokken. De gemeente wil niet zeggen om welke terrassen het gaat. Voor terrasbezoekers heeft een overtreding geen consequenties

Reageer op dit artikel