nieuws

‘Snel verbod op terrasverwarming

Café

Er moet door minister Jacqueline Cramer van Milieu een verbod komen op terrasverwarming, nog voor de horeca massaal overgaat tot aanschaf van dergelijk apparatuur vanwege het naderende rookverbod. Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak.

‘Snel verbod op terrasverwarming

Duyvendak verwacht dat de horeca massaal overgaat tot de aanschaf van terrasverwarming nu per 1 juli aanstaande er een rookverbod geldt in de horeca, zo meldt Het Parool.

‘Nu kan het nog worden verboden zonder dat café-eigenaren de benodigde apparatuur hebben gekocht en rokers van buiten roken bij een terrasverwarmer een gewoonte hebben gemaakt’, aldus Duyvendak in de Amsterdamse krant.

De proef in het centrum van Amsterdam waarbij klimaatneutrale terrasverwarming wordt gebruikt en horecaondernemers geld betalen voor de aanplant van bomen, vindt Duyvendak maar niets.

‘Als we alle uitstoot van dit soort milieu-onvriendelijk gedrag willen compenseren met de aanplant van bomen, is de aarde te klein’.

Een woordvoerder van minister Cramer laat weten dat de gemeente eerder dan het rijk een verbod op terrasverwarming kan uitroepen.

Reageer op dit artikel