nieuws

Snelle stijgers en harde dalers in Café Top 100

Café

Twee opmerkelijke nieuwkomers in de top 10 van de beste cafés van de Café Top 100. De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht, vorig jaar nog op 20, stoomt op naar plaats 6. De Beyerd in Breda klimt tien plaatsen en prijkt op de 9e plaats.

Snelle stijgers en harde dalers in Café Top 100

De Nieuwe Dikke Dries aan het Oudekerkhof is een echt stadscafé. In de schaduw van de Dom trekt de zaak een breed publiek van studenten, jong werkenden, zakenmensen, moeders met dochter en oudere stappers. Een café met traditie, want Jos de Winter is de vierde generatie in dit familiebedrijf. Het interieur kreeg recent een opknapbeurt, waarbij vooral de nieuwe, iets kleinere bar in het oog springt.

De Beyerd in Breda is wars van design en modische trends. Dit familiebedrijf gaat simpelweg zijn eigen gang. De rode plavuizen en kleurige kreuken geven de gast alle ruimte zijn rol te spelen in een tijdloos decor. Dit café imponeert niet met een glimmend interieur en designmeubilair. Het zou ook maar afleiden van waar het hier om gaat. Menselijk contact. De essentie van een echt café.

Apeldoorn moet oppassen volgend jaar verstoken te zijn van Top 100 cafés. Stadscafé Van Kinsbergen tuimelt van plaats 60 naar 100 en mag dus de rode lantaarn dragen in de lijst. Stadscafé van Kinsbergen heeft alle ingrediënten in huis om een topadres te zijn. Het pand, de ligging, het terras… Stuk voor stuk fenomenaal. Na een opleving vorig jaar lijkt het er echter op alsof uitbater Jan Briek de spreekwoordelijke puntjes op de I even niet heeft kunnen vinden.

Meer nieuws over de Café Top-100:

Wilt u de gehele Café Top-100 bekijken?

De volledige lijst van de Café Top-100 is vanaf vandaag te lezen op de website www.cafetop100.nl. Vanaf 09.00 uur wordt de Top-10 online gepubliceerd. Daarna worden ieder uur nieuwe zaken aan het overzicht toegevoegd. Houd deze site dus vandaag goed in de gaten!

Reageer op dit artikel