nieuws

Stakingen bij Inbev dreigen cafés droog te leggen

Café

De stakingen bij de brouwerijen van InBev in Leuven en Jupille kan binnenkort tot een biertekort leiden in de horeca. Dit meldden diverse Belgische kranten.

Stakingen bij Inbev dreigen cafés droog te leggen

De vakbondsblokkade legt de eerste dagen de cafés nog niet droog, later wordt het nijpender, dit zegt Horeca Vlaanderen. De horecafederatie polste bij de grote bierhandelaars, die leveren aan de horeca. Veel hangt af van wat gebeurt bij AB InBev in de buurlanden van België. Als daar wordt gebrouwen, zou er invoer kunnen komen van bier.

De blokkade in Leuven en Jupille werd gisteren onverminderd voortgezet uit protest tegen de vorige week aangekondigde herstructurering, waarbij het aantal banen bij de bierbrouwer met 263 wordt verminderd.

De vakbonden eisen dat het hele plan wordt ingetrokken. De directie van AB InBev wil 189 banen schrappen in de verkoopsactiviteiten en 114 in de productie en logistiek.

Reageer op dit artikel