nieuws

Starbucks wil Peet’s overnemen

Café

Starbucks heeft interesse om concurrent Peet’s over te nemen. Peet’s werd in 1966 opgericht door de geëmigreerde Nederlander Alfred Peet.

Starbucks wil Peet’s overnemen

De interesse van Starbucks in Peet’s wordt gemeld door dealReporter.com. Starbucks liet eerder weten op een kruispunt te staan en ‘te willen overschakelen naar een internationaal consumentenbedrijf met verschillende groeiplatformen via diverse kanalen’.

Hoe concreet de interesse van Starbucks in Peet’s is, is niet bekend. Peet’s telt 192 vestigingen in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt koffie en thee via supermarkten en eigen winkelketen. Oprichter van Peet’s is de Nederlander Alfred Peet die kort na de tweede wereldoorlog emigreerde naar de VS.

Reageer op dit artikel