nieuws

Strandpaviljoens Walcheren doorstaan storm

Café

Strandpaviljoen op het Zeeuwse eiland Walcheren hebben weinig tot geen schade als gevolg van de storm van januari. Dat meldt Jan Castelijn, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzeestrand.

Strandpaviljoens Walcheren doorstaan storm

‘Ik heb geen informatie binnen gekregen over extreme schade en verwacht die eigenlijk ook niet te krijgen. Natuurlijk is er behoorlijk wat stuifzand, maar van grote schade zoals weggewaaide daken is geen sprake. De permanente paviljoens zijn voorbereid op storm’, aldus Castelijn, die zelf een strandtent runt op Walcheren.

Castelijn vervolgt: ‘Aannemers en timmerbedrijven houden tegenwoordig rekening dit soort weerssituaties. De paviljoens staan op sinds de jaren negentig op flinke funderingen. Hoog water spoelt er onderdoor. Het gaat dan een beetje te schudden, maar daar blijft het dan bij’.

Reageer op dit artikel