nieuws

Strenge eisen alcoholverkoop Koninginnedag

Café

Amsterdam krijgt dit jaar te maken met strenge eisen om de alcoholverkoop aan banden te leggen op 30 april. Vorig jaar moest er 522 keer een ambulance uitrukken vanwege te veel drankgebruik. Burgemeester Eberhard van der Laan wil herhaling koste wat kost voorkomen.

Strenge eisen alcoholverkoop Koninginnedag

Grote feesten zoals dat van Radio 538 zijn al uit de binnenstad verbannen. Andere maatregelen die zijn genomen treffen de drankverkoop. Supermarkten mogen niet meer dan 1 blikje bier per klant verkopen. Gekoeld bier is verboden.
Meter bier
Vanwege deze strenge eis heeft Albert Heijn besloten bijna alle vestigingen in het centrum dicht te laten op 30 april. De supermarktketen zegt de veiligheid van haar personeel niet te kunnen waarborgen.

Ook de Amsterdamse horeca zal proberen het alcoholmisbruik tegen te gaan door geen meters bier te verkopen, ook zal er niet worden doorgeschonken aan zichtbaar dronken mensen.

Omdat het om een convenant gaat, heeft de politie geen recht van bekeuren als supermarkten of horecabedrijven de regels overtreden.

Reageer op dit artikel