nieuws

Terrasregels centrum Amsterdam komen hard aan

Café

Cafés en fastfoodzaken in het centrum van Amsterdam moeten vrezen voor hun terras. Stadsdeel centrum zet het mes in het aantal mogelijkheden een terras te runnen. Horeca-advocaat Raoul Meester vreest dat wel honderd terrassen worden getroffen.

Terrasregels centrum Amsterdam komen hard aan

Stadsdeel Centrum wil terrassen bij bruggen verbieden of kleiner maken. Daarnaast moet het moeilijker worden een terras te krijgen aan de gracht. Terrasverwarming blijft verboden en ook alle reclameboodschappen op bijvoorbeeld parasols moeten verdwijnen. Fastfoodzaken mogen helemaal geen terras meer voeren.

De nieuwe regeling van Stadsdeel Centrum geldt voor 888 terrassen. De nieuwe regels, waarop nog inspraak mogelijk is, moeten nog officieel worden vastgesteld.

Horeca-advocaat en medewerker van Misset Horeca, Raoul Meester, denkt dat er een slagveld plaatsvindt wanneer de regels van kracht worden. ‘De impact van deze nieuwe regels wordt gigantisch. Ik verwacht dat vijftig tot honderd terrassen in de binnenstad zullen worden getroffen’, aldus Meester in De Telegraaf.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam laat bij monde van woordvoerster Reinet Krijger weten dat de politiek onvoldoende op de hoogte is van de impact van de nieuwe regeling. ‘Wij zijn maar een onderzoek begonnen, want het stadsdeel heeft geen idee van de economische consequenties van deze regels’.

Reageer op dit artikel