nieuws

Terrassenbeleid flink aangescherpt

Café

Horecaondernemers moeten dit jaar ernstig rekening houden met een verscherpt terrassenbeleid. Gemeenten dreigen met forse boetes die kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. KHN laat weten dat de regels van de gemeenten veel te veel van elkaar verschillen.

Terrassenbeleid flink aangescherpt

Het verscherpte toezicht op terrassen komt voort uit toenemende overlastklachten van buurtbewoners en passanten. Dat meldt het AD. Amsterdam, Arnhem, Haarlem en Leeuwarden bevestigen dat zij strenger gaan toezien of terrassen van horecazaken aan de regels voldoen.

In deze steden is het zo dat terrassen niet breder mogen zijn dan de horecazaak zelf. Zo kunnen stadsbezoekers makkelijker passeren en hebben ambulances de ruimte bij calamiteiten. Wanneer horecaondernemers zich niet houden aan de terrasregels, dat kan een boete volgen die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Voorzitter Jaap Brantenaar van de sector café- en barbedrijven van KHN pleit in een reactie op het verscherpte toezicht voor een meer eenduidig, landelijk terrasbeleid. ‘Er zouden eenduidige regels moeten zijn over bijvoorbeeld de omvang van een terras en het naar binnen halen van meubilair. Dan weten ondernemers beter waar ze aan toe zijn’, aldus Brantenaar.

Reageer op dit artikel