nieuws

‘Terschellings Oerol centrum van de wereld

Café

‘Theatermakers liegen de werkelijkheid bij elkaar. Het is net als het gras dat tussen de planken groeit. Gras groeit overal, je krijgt het niet kapot. Zo is het ook met menselijke verbeelding.’ Met die woorden opende staatssecretaris voor Internationaal Cultuurbeleid Frank Timmermans vrijdagavond de 28e editie van het culturele festival Oerol op Terschelling.

‘Terschellings Oerol centrum van de wereld

Cultureel thema van het festival is dit jaar ‘Het gras tussen de planken’ met een verwijzing naar de natuur. Zo’n 150 voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts zullen van 12 tot en met 22 juni te zien zijn met het eiland als podium.

‘Het gaat goed met Oerol. We gaan in september naar New York en willen naar Zuid Amerika’, zei artistiek Oerol-leider Joop Mulder. ‘Maar eerst is Terschelling het centrum van de wereld.’

Volgens Mulder heeft rederij Doeksen het nog nooit zo druk gehad met het overzetten van Oerolgangers van Harlingen naar Terschelling. ‘Er zijn nu denk ik 25.000 mensen op het eiland. Het eiland is helemaal uitverkocht’, aldus Mulder.

Reageer op dit artikel