nieuws

Texelse kroegbaas ontvoerd

Café

De baas van café Het Kantoor in Den Burg op Texel is begin januari enkele uren ontvoerd geweest door een groep mannen. De horecaondernemer werd op brute wijze in een volle kroeg meegenomen. De politie heeft het nieuws nu pas naar buiten gebracht.

Texelse kroegbaas ontvoerd

Dat meldt de website van het Noordhollands Dagblad. Aanleiding voor het voorval zou het niet betalen van een ingehuurde diskjockey zijn. De dj kwam met vier mannen, in de krant een knokploeg genoemd, op 6 januari verhaal halen in Het Kantoor.

Gokkast leeghalen

Daarbij werd de kroegbaas voor het oog van zijn gasten over de bar getrokken en meegenomen naar het toilet. Daar schudde hij doodsbang zijn portemonnee op de kop. Voor de ‘knokploeg’ was dit niet voldoende, waarna de kassa werd geplunderd.

Vervolgens, omdat dit nog te weinig was, werd de kroegbaas door de mannen meegenomen. In De Koog moest hij geld pinnen, maar dat mislukte. Vervolgens moest hij in de nacht van 6 tot 7 januari de gokkast leeghalen. Alles bij elkaar bedroeg de buit zo’n zevenhonderd euro.

Aanhouding

Maandag 8 januari deed de onthutste kroegbaas aangifte. Kort daarop werden vijf mannen aangehouden, waaronder de diskjockey die volgens eigen zeggen geld tegoed zou hebben. De mannen zitten nog vast. De politie heeft de zaak niet eerder naar buiten gebracht. Ze ontkent dat dat bewust is gedaan.

Zie ook:

Texelse toprestaurant trekken kar

Reageer op dit artikel