nieuws

Tilburgse coffeeshops negeren rookverbod

Café

De dertien coffeeshops in Tilburg hebben unaniem besloten zich niks aan te trekken van het rookverbod in de horeca dat dinsdag is ingegaan. Bij elk van de coffeeshops ligt een brief klaar voor controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) met uitleg over de gezamenlijke actie.

Tilburgse coffeeshops negeren rookverbod

Bedrijfsleider Freek Hoeksema van twee filialen van de The GrassCompany in Tilburg heeft dat dinsdag laten weten. ‘Roken is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze bron van inkomsten. We werken daarom niet mee aan het verbod’, aldus Hoeksema.

In de brief staat onder meer dat de coffeeshophouders pas op 20 juni officieel van de gemeente te horen kregen over het rookverbod. De meeste coffeeshops zeggen dat ze te klein zij om een aparte rookruimte te maken. Een functie als verkooploket zien ze niet zitten omdat hun controletaak dan onder druk komt te staan.

Voor zover bekend heeft de VWA in Tilburg nog niet opgetreden tegen coffeeshophouders.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel