nieuws

Tivoli wint geding tegen Utrechts muziekpaleis

Café

De Stichting Muziekpaleis Utrecht moet twee bestuursleden benoemen die zijn voorgedragen door het Utrechtse popcentrum Tivoli. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht donderdag besloten in een kort geding dat was aangespannen door Tivoli.

Tivoli wint geding tegen Utrechts muziekpaleis

Het Muziekpaleis en popcentrum Tivoli werken met de gemeente samen in de Stichting Muziekpaleis voor het nieuw te bouwen muziekcentrum in Utrecht. Tivoli kreeg echter onenigheid met de gemeente. Tivoli, dat financiële problemen voorziet, wil de eerste periode alleen als huurder fungeren in het nieuwe muziekcentrum.

De Stichting Muziekpaleis weigerde daarop twee bestuursleden te benoemen die zijn voorgedragen door het popcentrum. Volgens de rechter is dat in strijd met de overeenkomst die de partijen vorig jaar hebben gesloten.

De Utrechtse muziekpodia rolden de afgelopen weken vechtend over straat. De gemeente zegde de samenwerking met Tivoli zelfs op. De gemeente wilde zelf de popzaal van het muziekpaleis gaan exploiteren. De Stichting Muziekpaleis weigerde vervolgens de voorgedragen bestuursleden te benoemen omdat deze niet zouden voldoen aan het bestuursprofiel.

De advocaat van het popcentrum Tivoli voerde aan dat de bestuursleden volgens de statuten benoemd moesten worden. Hij stelde dat het bestuur op dit moment besluiten neemt die de toekomst van Tivoli aangaan zonder dat bestuursleden namens Tivoli zich ermee kunnen bemoeien. De rechter bepaalde daarop dat het huidige bestuur binnen 48 uur de twee nieuwe leden moet benoemen.

Reageer op dit artikel