nieuws

TomTom gevaarlijk voor terrasgasten

Café

Terrasgasten op de Rijnkade in Arnhem moeten rekening houden met extra verkeer langs het uitgaansgebied. Reden is dat navigatiesysteem TomTom automobilisten op onverklaarbare wijze langs de horecaterrassen aan de Rijn stuurt.

TomTom gevaarlijk voor terrasgasten

Dat meldt de lokale VVD, die het probleem met het navigatiesysteem heeft ontdekt. Automobilisten die vanaf het centrum naar Oosterbeek willen rijden, worden naar de Rijnkade geleid. Daar bevinden zich veel horecazaken met terrassen, met fraai uitzicht op de Rijn.

‘De situatie is hartstikke gevaarlijk. De Rijnkade wordt een steeds belangrijker uitgaansgebied. Mensen lopen daar te flaneren. Wie op een terrasje zit te eten, moet echt uitkijken om niet van de sokken te worden gereden’, zegt VVD-fractievoorzitter Margreet van Gastel in De Telegraaf.

TomTom heeft laten weten dat het nagaat of er een fout in het navigatiesysteem zit, zoals de VVD beweert.

Reageer op dit artikel