nieuws

Uitspraken Dudok wekken woede

Café

In diverse media hebben horecaondernemers uit Rotterdam en omstreken zich boos gemaakt over uitspraken van de directie van het Rotterdamse horecaconcern Dudok. De Dudokleiding verklaarde onlangs voor de rechtbank in Maastricht dat zwartwerken heel gewoon is in de horeca.

Uitspraken Dudok wekken woede

Ondernemer Frank Roolaart (Schelling’s, Prinses Theater en het medio juni te openen Mooii) schreef diverse media een brief om zijn ongenoegen aan te geven over de uitspraken van de Dudok-leiding die verdacht wordt van fraude. ,,Zeer kwalijk dat deze beschuldigingen geuit worden”, schrijft Roolaart in een ingezonden brief.

Ook Frans van Breemen van de eetcafés Facet en Aan Tafel ervaart de uitlatingen van de Dudok-directie als generaliserend en lasterlijk. „Ze hebben de branche zwart gemaakt.”Jaap Brantenaar eigenaar van café de Pui is eveneens verbolgen. „Zij hebben risico’s genomen voor eigen gewin, dan moet je ook zelf het boetekleed aantrekken.”

Vorige week woensdag eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de vier directeuren. Dudok zou volgens het OM in vier jaar tijd voor vijf miljoen belasting hebben ontdoken. De afgelopen jaren zijn er meerdere onderzoeken en rapportages gepubliceerd, waarin de horeca als een ’topper’ qua zwart en/of grijs werken naar voren komt.

Reageer op dit artikel