nieuws

Vakbond meldt zege op Kooistra

Café

De FNV Horecabond zegt een belangrijke overwinning te hebben geboekt in de strijd tegen de zogeheten Kooistra-methode. Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft in hoger beroep bepaald dat de pachter van Kooistra’s zaak De Brasserie in Groningen twee werknemers weer moet aannemen.

Vakbond meldt zege op Kooistra

Dat meldt FNV. Het gaat om twee medewerkers van De Brasserie die volgens de FNV de dupe zijn geworden van de vele pachtwisselingen. In juli 2005 gaf de rechter de vakbond gelijk in haar strijd twee leden weer tot het werk toe te laten bij De Brasserie.

De pachter van Kooistra’s zaak tekende beroep aan tegen de uitspraak. De rechter heeft andermaal bepaald dat de twee werknemers recht hebben op loon en wedertewerkstelling in De Brasserie.

FNV zegt zeer verheugd te zijn met de uitspraak. Het bewijst eens te meer dat het vele wisselen van pachters, niet telkenmale ten nadele van de werknemers kan worden uitgelegd, aldus de vakbond in een persschrijven.

Het is de bond al jaren een doorn in het oog dat de bedrijven die horecatycoon Sjoerd Kooistra verpacht met grote regelmaat betrokken zijn bij faillissementen. FNV meldt dat de uitkomst van de deze bewijst dat de vakbond zijn pijlen ook effectief op de pachters van Kooistra kan richten.

Reageer op dit artikel