nieuws

Venray: carnaval is veilig

Café

Cafés in Venray kunnen opgelucht adem halen. De veiligheid tijdens carnaval in Venray is net als andere jaren verzekerd. Er zou sprake zijn van afgelasting als gevolg van bedreigingen.

Venray: carnaval is veilig

Burgemeester Jos Waals heeft die boodschap donderdag afgegeven aan de inwoners van zijn gemeente naar aanleiding van de boerenbruiloft die is afgelast vanwege bedreiging van de boerenbruidegom, ex-PSV-voetballer Edward Linskens.

De burgemeester hecht er belang aan eventuele gevoelens van onveiligheid weg te nemen, staat in de verklaring. ‘De bedreiging van Edward Linskens speelt zich af in de relationele sfeer en is niet gericht tegen carnaval’, aldus Waals.

De aangifte die de voormalig voetbalprof donderdag deed bij de politie ondersteunt die opvatting, aldus politiechef John Geraedts.

Reageer op dit artikel