nieuws

Verbod happy hours van tafel

Café

Er komt voorlopig geen verbod op happy hours in de horeca. Dat heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Drie weken geleden ontstond er behoorlijk beroering over een mogelijk verbod op happy hours na onderzoek van de Universiteit Twente.

Verbod happy hours van tafel

In dat onderzoek, verricht in opdracht van de Stichting Alcoholpreventie (STAP), bleek dat één op de drie cafés alcohol met korting aanbiedt. Jongeren zijn veelal gek op happy hours, waarbij ze in korte tijd grote hoeveelheden alcohol nuttigen.

Geen generiek verbod
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Klinkt dat van een generiek verbod op happy hours geen sprake zal zijn. Wel wil hij in gesprek gaan met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om te praten over kortingacties van dranken in de horeca. KHN heeft eerder laten weten tegen een verbod op happy hours te zijn.

Zie ook:
KHN tegen afschaffing happy hours

Reageer op dit artikel