nieuws

Verdachte kroegmoord langer vast

Café

Het voorarrest van de moordverdachte op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De verdachte is de 37-jarige Fred R. afkomstig uit Leidschendam.

Verdachte kroegmoord langer vast

Fred R. werd afgelopen zomer door een Spaanse politie-eenheid van een drukke camping geplukt in Noord-Spanje. Dit nadat een internationaal opsporingsbevel tegen hem was uitgevaardigd. Eerder werd een 27-jarige man uit Zaandstad aangehouden.

Café-eigenaar Van der Bijl werd op 20 april doodgeschoten in zijn café De Hallen in Amsterdam. Van der Bijl was geen onbekende in de onderwereld. De politie heeft nooit bevestigd dat Van der Bijl contacten had met de opgepakte ex-Heinekenontvoerder Willem Holleeder.

Reageer op dit artikel