nieuws

Verdonk wil soepeler rookverbod

Café

Het veelbesproken kamerlid Rita Verdonk vindt dat kroegbazen van kleine cafés gewoon de asbak op de tafel moeten kunnen zetten. Verdonk gaat bij minister Klink aandringen de regels rondom het rookverbod te verspoelen.

Verdonk wil soepeler rookverbod

Verdonk vindt dat cafés die kleiner zijn van 75 vierkante meter automatisch vrijstelling moeten krijgen van het rookverbod. De initiatiefnemer van TON vindt dat door het rookverbod eigenaren van kleine cafés in de problemen komen.

‘Het is toch te zot voor woorden dat driekwart van de gemeenten de wiethandel wil legaliseren, terwijl het kabinet het kleine café aan de haven wil criminaliseren’, aldus Verdonk op DAG.nl.

Verdonk: ‘De bruine kroeg en het oergezellige stamcafé is niet meer uit ons vertrouwde straatbeeld weg te denken, maar als het kabinet zo doorgaat hebben we straks alleen nog maar coffeeshops in Nederland en geen bruine kroegen meer’.

Reageer op dit artikel