nieuws

Vierdaagsefeesten gaan door

Café

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten worden niet afgelast. Ondanks het drama waarbij twee wandelaars op de eerste dag van de negentigste editie de dood vonden. Wel worden de festiviteiten aangepast. Horecaondernemers in de stad houden hun hart vast.

Vierdaagsefeesten gaan door

‘Als het feest inzakt, hebben we een geweldige strop. Overval staan nog tanks gevuld met 20.000 liter bier en er zijn bergen voedsel in voorraad. Maar het is de vraag of daar nu vooral overdag voldoende mensen voor komen’, aldus een medewerker van een café aan de Waalkade tegen het ANP.

De Vierdaagsefeesten omlijsten het wandelevenement in Nijmegen. Volgens de organisatie zijn het de artiesten die een topprestatie leveren om op het podium te staan en niet de bezoekers. Daarom ziet de organisatie geen aanleiding om de feesten te schrappen nu de Vierdaagse zelf is afgelast.

‘Een buitengewoon triest gebeuren. En het risico bestaat dat door het afgelasten van de Vierdaagse ook het feest verloopt. Dat moeten we even afwachten’, aldus Wim Smids, directeur van het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN).

De Vierdaagsefeesten zijn met ruim een miljoen bezoekers het grootste meerdaagse evenement van Europa. Een groot deel van de horecazaken in Nijmegen pakt tijdens de feesten een belangrijk deel van de jaaromzet.

De Nijmeegse politie raadt mensen af naar Nijmegen te komen voor de Vierdaagsefeesten. De kans is groot dat feestgangers vast komen te zitten in het verkeer rond de stad, wat bij de extreem hoge temperaturen voor gezondheidsrisico’s zorgt.

Reageer op dit artikel