nieuws

Vrijdagcontroles cafés op jonge drinkers

Café

In Zwolle controleert de politie op vrijdagmiddagen alle cafés die dan geopend zijn in de binnenstad op jongeren onder de 16 jaar die alcohol nuttigen. De steekproeven moeten het overmatig gebruik van alcohol onder jongeren terugdringen, aldus de politie donderdag.

Vrijdagcontroles cafés op jonge drinkers

Vrijdagmiddag na sluiting van de scholen duiken veel scholieren de kroeg in om het weekeinde in te luiden.

‘We kregen signalen dat veel jonge scholieren laveloos in kroegen zijn aangetroffen. Door deze controles willen we dat onderzoeken. Als we overtredingen constateren, worden ook de ouders van de jongeren meteen in kennis gesteld’, zei een woordvoerder van politie.

Identiteitsbewijs
De politie onderzoekt ook of jongeren eerst drank kopen in supermarkten en deze nuttigen voordat ze de cafés ingaan. Een aantal horecabedrijven in Zwolle controleert al elke vrijdagmiddag iedere bezoeker op identiteitsbewijzen, aldus een bestuurslid van Koninklijk Horeca Nederland. Jongeren onder de zestien wordt de toegang geweigerd.

Reageer op dit artikel