nieuws

VWA: horeca goed voorbereid op rookverbod

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de indruk dat Nederlandse horeca goed is voorbereid op het rookverbod dat dinsdag van kracht werd. ‘We hebben de indruk dat alle ondernemers zich erg bewust zijn van het verbod en dat ze allerlei maatregelen hebben genomen’, aldus een woordvoerster dinsdagavond.

VWA: horeca goed voorbereid op rookverbod

Op de eerste dag dat bezoekers van cafés en andere openbare gelegenheden als winkelcentra en feesttenten niet meer binnen mogen roken ging de VWA er ‘met volle kracht tegenaan’ om te controleren of iedereen zich aan de nieuwe regels hield.

Volgens de woordvoerster zijn circa tweehonderd controleurs dinsdag op pad geweest. Over concrete resultaten kon ze nog niets zeggen. ‘Wel hebben veel ondernemers asbakken weggehaald en briefjes opgehangen voor de bezoekers.’

In Tilburg maakten de dertien coffeeshops dinsdag bekend zich niet aan het rookverbod te gaan houden. De VWA zegt niet direct te gaan controleren in deze zaken. ‘We reageren niet op dit soort signalen. Lopen we er tegen aan dan zullen we de ondernemers er op aan spreken.’

Bekijk onze speciale rookpagina om alles te weten te komen over het rookverbod.

Reageer op dit artikel