nieuws

Waarschuwing horecagroei Breda

Café

De horeca in Breda waarschuwt de gemeente voor te veel horecazaken in de Brabantse stad. Breda wil het aantal concentratiegebieden met horeca uitbreiden. Volgens een woordvoerder van de lokale belangvereniging kan die lijden tot verloedering.

Waarschuwing horecagroei Breda

Dat meldt de regionale krant BN/DeStem. Op dit moment is de horeca in Breda voornamelijk geconcentreerd rondom de Grote Markt, het Van Coothplein en de Havermarkt. Daar kunnen volgens de gemeente Achter de Stallen, Via Breda en de nieuwe Haven aan worden toegevoegd.

Peter Werther, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Breda en eigenaar van hotel Mastbosch, wijst de gemeente op de gevolgen van nieuwe concentratiegebieden. ‘Wij waarschuwen al geregeld dat een te veel aan horeca in de stad ook geen goede zaak is. Als iedereen vertrekt naar de nieuwe locaties, krijg je leegstand op de oude. Dat is niet goed. Iedereen weet dat je dan verloedering krijgt’, aldus Werther.

Werther stelt dat de gemeente wel erg veel haast heeft met allerlei nieuwe plannen voor de stad. ‘Er wordt nu in een soort sneltreinvaart van alles bedacht in verband met het nieuwe station en de terugkeer van het water in de binnenstad. Wij vragen, ook via de Kamer van Koophandel, om wat meer aandacht bij de invulling van die visie’.

Reageer op dit artikel