nieuws

Weer een Rutten aan het roer bij Gulpener

Café

Jan-Paul Rutten, zoon van voormalig Gulpener-directeur Paul Rutten, wordt in 2015 directeur van de bierbrouwer. Volgens de brouwer zijn hiermee de zelfstandigheid en het familiaire karakter van de bierbrouwer gered. Rutten geeft voor de brouwerij van zijn familie zijn baan als chirurg op.

Weer een Rutten aan het roer bij Gulpener

Jan-Paul Rutten neemt in 2015 het stokje over van John Halmans. Rutten werkt nu nog samen met zijn echtgenote als vrijwillig chirurg in Nepal. Rutten jr ronde afgelopen jaar zijn opleiding tot chirurg af. Zijn keuze voor het directeurschap van de Gulpener Brouwerij was voor velen dan ook een verrassing.

Het personeel van de bierbrouwer is vanochtend tijdens de nieuwjaarstoespraak op de hoogte gebracht van de komst van hun nieuwe directeur.

Jan-Paul Rutten geeft zelf aan zich vanaf zijn jeugd nauw betrokken te hebben gevoeld bij het familiebedrijf. De afgelopen jaren is door onder andere zijn aandeelhouderschap en aanwezigheid bij de Raad van Commissarissen de passie voor het merk en het bedrijf Gulpener alleen maar gegroeid.

Hij heeft besloten zijn baan als chirurg op te zeggen om zijn hart te volgen en voor ‘zijn’ brouwerij te gaan werken. Rutten is niet zomaar benoemd tot directeur van Gulpener, hij heeft diverse assessments ondergaan. Ook volgt een uitgebreid inwerk- en bijscholingsprogramma voor hij de leiding zal overnemen.

Als alles volgens plan verloopt zal John Halmans op 1 januari 2015, na meer dan 46 dienstjaren, terugtreden als algemeen directeur.

Reageer op dit artikel