nieuws

Weer veel arrestaties bij dancefeest

Café

Bij het tweedaagse dancefeest Awakenings in Amsterdam heeft de politie dit weekeinde weer veel mensen aangehouden voor drugsbezit. In totaal pakte ze 82 mensen op, aldus een politiewoordvoerder.

Weer veel arrestaties bij dancefeest

Bij een vorige editie van het festijn arresteerde de politie 131 personen. De controles zijn volgens de gemeente nodig bij het dancefeest in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein.

Onschuldig pilletje
‘Bij eerdere edities van Awakenings is gebleken dat het niet meer gaat om een onschuldig pilletje op een feestje, maar dat de hoeveelheden tegen handelwaar aangaan. Dat is te veel.’ De woordvoerder benadrukte dat de controles niet gericht zijn tegen de dancescene als geheel.

De politie inde voor 3400 euro aan boetes. Op de eerste dag van het feest, vrijdag, gingen 29 personen op de bon. Zaterdag liepen 53 personen tegen de lamp.

GHB
De politie controleerde onder meer op het bezit van een handelshoeveelheid aan drugs. Dat betekent een feestganger niet meer dan vijf pillen, niet meer dan een halve gram cocaïne en niet meer dan een halve milliliter GHB bij zich mag hebben.

De organisatie noemt het evenement met 7500 bezoekers ondanks de grote politie-inzet een succes en een ‘visueel spektakel’. ‘Het zou naïef zijn om te denken dat niemand wat bij zich zou hebben’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel