nieuws

Wereldrecordpoging blind bier proeven

Café

Stichting Biergilde BNB organiseert in samenwerking met een café en brouwerij de Guinness wereldrecordpoging ‘Grootste Blindbierproeverij’. Daarvoor moeten er meer dan 250 proevers deelnemen.

Wereldrecordpoging blind bier proeven

De deelnemers krijgen vier bieren te proeven, waar ze het merk en het type niet weten. Op een formulier moeten ze aangeven om welk merk en type bier het gaat. Daarbij gaat het niet om de beste proever, maar vooral om de registratie van het aantal mensen dat deelgenomen heeft.

De organisatie hoopt met deze blindbierproeverij de biercultuur van Nederland onder de aandacht te brengen, en de bierdrinkers bewuster te maken van de diversiteit aan smaken en biertypen die er in Nederland zijn.

Elke deelnemer krijgt tien centiliter bier per biertype te proeven. Omdat de recordpoging beslist niet gaat om de hoeveelheid te nuttigen bier, is het geen verplichting of doel het proefglas leeg te drinken. ‘Daar is de deelnemer helemaal vrij in’, aldus de organisatoren.

De recordpoging wordt georganiseerd door het biergilde in samenwerking met café de Hertog Jan Proeverij en de Hertog Jan Brouwerij.

Reageer op dit artikel