nieuws

Wouter Fijnaut van Heineken naar Douwe Egberts

Café

Wouter Fijnaut, horecadirecteur bij Heineken, maakt per 1 februari de overstap naar Sara Lee. Hij wordt algemeen directeur Douwe Egberts Coffee Systems Benelux. Naast de horeca krijgt hij ook ziekenhuizen, bedrijven en instellingen onder zijn hoede.

Wouter Fijnaut van Heineken naar Douwe Egberts

Volgens Heineken-woordvoerder Hans Sjouke Koopal vertrekt Fijnaut (40) ‘met pijn in het hart, maar wacht hem een enorme uitdaging bij Sara Lee/Douwe Egberts’.

Philip de Ridder

De algemeen directeur van Heineken, Philip de Ridder, schrijft in een interne memo die in het bezit is van MissetHoreca.nl: ‘Wouter Fijnaut heeft mij laten weten dat hij ingaat op een aanbod van Sara Lee. Vanaf 1 februari zal hij zijn carrière buiten Heineken voortzetten. Wouter heeft met zijn team in een moeilijke markt én het marktaandeel én het bedrijfsresultaat verbeterd. Zijn ondernemerschap, snelheid en de liefde voor de markt (…) zullen hem ook in zijn nieuwe functie van nut zijn.’

Fijnaut (40) begint zijn carrière bij Heineken in 1995. Hij komt na zijn studie bedrijfseconomie in Rotterdam als trainee in dienst bij de brouwer. Na marketingfuncties bij Heineken en dochter Vrumona vertrekt hij naar Nigeria. Daar wordt hij marketingdirecteur. In 2008 komt hij terug naar Nederland voor de functie van horecadirecteur.

Reageer op dit artikel