nieuws

47.000 euro tijdens achtste Nacht van de Fooi

Café

Met de achtste editie van de Nacht van de Fooi is 47.000 euro opgehaald. In negen Nederlandse steden doneerden deelnemende horecabedrijven zaterdag 26 mei gedurende 24 uur alle fooi. De opbrengst werd verdubbeld door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven.

47.000 euro tijdens achtste Nacht van de Fooi

Groningen, Utrecht, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Breda, Tilburg, Amsterdam en Haarlem deden mee aan de achtste editie van de Nacht van de Fooi. Deelnemende horecabedrijven verzamelden zaterdag 26 mei één dag en één nacht hun fooi en doneerden dat aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

In de negen deelnemende deelnemende steden hadden studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. Burgemeester Aleid Wolfsen verzorgde in Utrecht de landelijke opening.

Impulsis, het gezamenlijke loket voor Nederlandse particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking van Edukans, ICCO en Kerk in Actie, verdubbelde het opgehaalde bedrag, waardoor uiteindelijk 47.000 euro kon worden overhandigd.

Reageer op dit artikel