nieuws

Brandweer controleert voetbalkroegen

Café

Plaatselijke brandweerkorpsen gaan voor en tijdens het EK Voetbal versieringen in kroegen controleren. Ook buurt- en clubhuizen kunnen controle verwachten. Via social media waarschuwt de brandweer voor brandgevaarlijke versieringen.

Brandweer controleert voetbalkroegen

De brandweer in Nederland is in februari al gestart met de voorbereidingen voor een veilig EK. Onderzoek van de Nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en ministeries wees vier jaar geleden uit dat zeker 30 procent van de feestartikelen voor Oranjefans niet brandveilig was.

Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).

‘De horeca is tegenwoordig over het algemeen goed op de hoogte van de regels. Maar het blijft raadzaam om ondernemers opnieuw te attenderen op de gevaren van veel volk in oververhitte gelegenheden. Zo moeten ze er bijvoorbeeld op letten of bezoekers geen brandgevaarlijke spullen of kleding bij zich hebben. En vluchtroutes moeten goed bereikbaar en veilig zijn’, aldus de NVBR.

Versiering in straten moet minstens 5 meter hoog hangen, zodat hulpvoertuigen en vuilniswagens door de straat kunnen rijden. Partytenten zijn zonder vergunning tijdelijk toegestaan, maar alleen als de bouwwerken geen gevaar voor de omgeving opleveren. De brandweer kan sommeren dat de versiering weggehaald moet worden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel