nieuws

Horeca Vlaanderen: ‘Alcoholverbod nachtwinkels goed initiatief

Café

Alleen cafés in Vlaams België moeten ‘s nachts alcohol kunnen verkopen. Senator Bart Tommelein van Open Vld wil de verkoop van alcohol in nachtwinkels en snelwegshops tussen middernacht en 06.00 uur verbieden. Horeca Vlaanderen steunt het initiatief.

Horeca Vlaanderen: ‘Alcoholverbod nachtwinkels goed initiatief

Horeca Vlaanderen is positief over het voorstel van senator Bart Tommelein van Open Vld om de verkoop van alcohol in nachtwinkels en snelwegshops tussen middernacht en 06.00 uur te verbieden. Het Belang van Limburg schrijft dat de liberale senator een wetsvoorstel heeft klaarliggen dat de verkoop van alcohol in nachtwinkels en snelwegshops verbiedt.

Bestuursafgevaardigde Danny Van Asche van Horeca Vlaanderen stelt in het betreffende artikel dat er ‘bij alcoholverkoop in nachtwinkels nul controle is’. Volgens hem zorgt die ongecontroleerde alcoholverkoop vaak voor problemen.

Nachtzaken bieden steeds vaker gekoelde dranken aan, aldus de horecavereniging. ‘Jongeren nuttigen de alcohol dan op straat of – erger nog – in de wagen. Dit maakt nachtwinkels medeverantwoordelijk voor een deel van de nachtelijke overlast en alcoholmisbruik.’

In cafés is er naast controle van de ondernemer ook sociale controle door gasten, meent Horeca Vlaanderen. Daarom is een verbod op verkoop van alcohol in nachtwinkel van middernacht tot 06.00 uur een goede maatregel.’

Reageer op dit artikel