nieuws

Kim Staalman volgt Esther Maasdam naar Londen

Café

Esther Maasdam krijgt bij Ristretto in Londen een Nederlandse collega. De talentvolle barista Kim Staalman vertrekt 1 juli naar de Engelse hoofdstad, zo vertelde ze maandag 14 mei tijdens de finale van de Dutch Latte Art Championship 2012. ‘Een prachtig avontuur en een ideale plek om veel kennis op te doen.

Kim Staalman volgt Esther Maasdam naar Londen

De 23-jarige Kim Staalman is één van de talentvolle barista’s van Nederland. Maandag 14 mei eindigde ze op de tweede plaats in de strijd om het Nederlands kampioenschap latte art en vorig jaar november haalde ze dezelfde podiumplek tijdens de Dutch Barista Championship. Bovendien kreeg ze tijdens die finale de Louis Claus Bokaal, een aanmoedigingsprijs voor de beste nieuwkomer.

Staalman is op dit moment in dienst van Coffee Company Amsterdam en werkt daar als één van de drie baristatrainers. ‘Sinds een half jaar ben ik als freelancer actief voor Ristretto in Londen. Nu kreeg ik de gelegenheid om fulltime in dienst te treden’, aldus Staalman na afloop van de latte art-finale.

‘Het is een prachtig avontuur voor iemand van 23 en een ideale gelegenheid om veel kennis te vergaren’, verklaarde de barista haar keuze om op het aanbod in te gaan. ‘En ik krijg ook nog eens de gelegenheid om samen te werken met Esther (Maasdam, red.). In juli verhuis ik naar Londen, ik ga alleen.’

Reageer op dit artikel