nieuws

Ruim helft horeca Rotterdam binnen vier jaar dicht

Café

Van de ruim driehonderd zaken die in de afgelopen vier jaar zijn gestart in Rotterdam, is al meer dan de helft gestopt. Dat meldt RTV Rijnmond. Horecaondernemers in de Maasstad scoren daarmee slechter dan het landelijk gemiddelde.

Ruim helft horeca Rotterdam binnen vier jaar dicht

Over de afgelopen vier jaar werd liefst 55 procent van de Rotterdamse horecabedrijven gesloten of overgenomen. In die periode startten ruim driehonderd ondernemers een eigen zaak. In 2011 hielden 49 van hen ermee op, aldus RTV Rijnmond.

Volgens de omroep heeft het hoge aantal faillissementen te maken met een kleinere portemonnee van de consument, slecht weer en een onvoldoende voorbereiding. In het artikel wordt Jaap Brantenaar van KHN-afdeling Rotterdam geciteerd. Hij wijt het hoge percentage deels aan onderschatting van het vak. De bestuurder pleit voor meer controle en financieel toezicht.

Consumenten stellen in het artikel dat overkill de oorzaak is van de slechte resultaten, volgens de ondernemers versterkt dat juist.

Reageer op dit artikel