nieuws

Vrije sluitingstijden voor horeca centrum Arnhem

Café

Er komen vrije sluitingstijden voor de horecagelegenheden in het centrum van Arnhem. De gemeenteraad van de Gelderse hoofdstad stemde dinsdagavond in met dit voorstel.

Vrije sluitingstijden voor horeca centrum Arnhem

Het gaat om alle cafés en clubs in de omgeving van de Varkensstraat, de Jansstraat en de Korenmarkt, zo meldt Omroep Gelderland. ‘Ze mogen langer openblijven als de sfeer daarom vraagt, quote de omroep PvdA-raadslid Springeling.

De vrije sluitingstijden gaan ook gelden voor feesten in de culturele instellingen in de stad. Hiervoor geldt echter dat deze pas over een half jaar worden ingevoerd.

Eerder deze maand werd bekend dat horecabedrijven die niet zijn gevestigd in het centrum, niet in aanmerking komen voor verruiming van de openingstijden. Een uitbreiding van het horecaconcentratiegebied zou stuiten op ‘onoverkomelijke juridische en praktische bezwaren’.

Reageer op dit artikel