nieuws

Nieuwe concertlocatie Ziggo Dome open

Café

Amsterdam heeft vanaf zondag 24 juni een nieuwe concertlocatie. Marco Borsato betreedt die dag als eerste artiest het nieuwe podium van het Ziggo Dome, naast de Amsterdam Arena.

Nieuwe concertlocatie Ziggo Dome open

De concertzaal biedt plaats aan 17.000 bezoekers en belooft ‘de beste akoestiek van Nederland’. Het restaurant van de Ziggo Dome is in handen van De Vermaat Groep. Het restaurant is 1100 vierkante meter groot en telt 400 zitplaatsen. Restaurant Beat BEAT ligt boven de hoofdentree en is ook via een buitentrap vanaf het plein te bereiken. Op de eerste etage is eveneens een terras gevestigd. Naast Beat zijn er ook meer dan tien outlets van La Place in de concerttempel.

De dome, naar een ontwerp van het vermaarde architectenbureau Benthem Crouwel, is een zwarte doos met aan de buitenzijde 840.000 led-lampjes, die van de gevel een videomuur maken. In de zaal kunnen 7500 bezoekers staan en de twee ringen met tribunes bieden in totaal 8.700 zitplaatsen. Ook is een aparte lounge ingericht voor 800 vips.

Met ruimte voor 17.000 muziekfans is de Ziggo Dome kleiner dan voetbalstadion en concertzaal GelreDome in Arnhem (34.000), maar groter dan Ahoy in Rotterdam (15.000) en buurman Heineken Music Hall (9.000).

De nieuwe muziektempel wil grote nationale en internationale artiesten aantrekken, in een intieme sfeer. Op het programma staan namen als Pearl Jam (26, 27 juni), Madonna (7, 8 juli), Lady Gaga (17, 18 september), Radiohead (14 oktober), André Rieu (30 november), Deep Purple (4 december) en Muse (17 december). In totaal verwacht de eigenaar meer dan 100 evenementen per jaar te organiseren, voor meer dan een miljoen bezoekers.

Naast muziek biedt de Ziggo Dome ook plaats aan galadiners, televisieshows, musicals en sportevenementen.

Naast de Dome wordt momenteel een hotel gerealiseerd.

Reageer op dit artikel