nieuws

Oranjecafé wordt Duitse Bierstube

Café

Café Boetje in het Brabantse Geffen heeft een opvallende metamorfose ondergaan. Het horecabedrijf was tot voor kort volledig in de ban van het Nederlands elftal en kleurde fel oranje. Na het debacle van Nederland op het EK is het café veranderd in een Duitse Bierstube.

Oranjecafé wordt Duitse Bierstube

Volgens eigenaar Boet van Dijk kwam het idee van een van de gasten. ‘Nadat Oranje werd uitgeschakeld zijn we gaan brainstormen en al vrij snel stak Duitsland er met kop en schouders bovenuit’, aldus Van Dijk op OmroepBrabant.nl.

De gevel van Café Boetje is versierd met Duitse vlaggen. Ook op het dak ligt een grote Duitse vlag. In het café zijn delen van het interieur geverfd in de Duitse kleuren. Van Dijk laat weten dat als Duitsland uit het toernooi gaat, hij niet nog eens voor een ander land kiest. ‘Dan houd ik het voor gezien. Een keer is leuk’.

Reageer op dit artikel