nieuws

Rotterdam krijgt eigen horecavakbeurs

Café

Rotterdam krijgt een eigen horecavakbeurs. Van 23 tot en met 25 september 2013 vindt in Ahoy de eerste editie van Gastvrij Rotterdam plaats. Initiatiefnemers Ahoy Rotterdam en Match+ hebben de ambitie om de beurs te laten uitgroeien tot de grootste regionale horecavakbeurs van Nederland.

Rotterdam krijgt eigen horecavakbeurs

Gastvrij Rotterdam moet de jaarlijkse horecavakbeurs voor Zuidwest-Nederland worden. Het concept is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+, en ontwikkeld in samenwerking met vijftien Founding Partners.

Volgens de initiatiefnemers is het idee ontstaan vanuit ‘een marktbehoefte aan een kwalitatief hoogwaardige horecavakbeurs in Rotterdam’. ‘Ruim 42 procent van het totale aantal horecabedrijven is gevestigd in Zuidwest-Nederland.’

De eerste editie vindt plaats van 23 tot en met 25 september 2013. Daarvoor wordt in drie beurshallen van Ahoy Rotterdam ongeveer 11.000 vierkante meter beursvloer ingericht. Beursmanager is Robert Melaard, die een verleden heeft bij de Horecava in RAI Amsterdam en de BBB/EFFF in MECC Maastricht.

De naam van de beurs en het thema van de eerste editie – Passie voor gasten – moeten duidelijk maken dat het begrip gastvrijheid centraal staat bij de initiatiefnemers. ‘De gastvrijheidsbeleving wordt in zowel de opzet als de organisatie uitgedragen.’

Reageer op dit artikel