nieuws

Tien kandidaten naar landelijke finale Master Bartender

Café

Tien kandidaten hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de Master Bartender 2012. Zij plaatsten zich tijdens twee regionale finales in Utrecht en Rijssen en strijden dinsdag 21 augustus om de Nederlandse titel en een plek in de internationale finale in Praag.

Tien kandidaten naar landelijke finale Master Bartender

In de Stadsschouwburg in Utrecht streden twintig deelnemers om een plaats in de landelijke finale, bij ’t Brödshoes in Rijssen betraden veertien bartenders het toneel. De tien besten (zie onder) plaatsen zich voor de landelijke finale op dinsdag 21 augustus.

Naast de nationale titel is in de eindstrijd ook een plek te verdienen in de internationale finale, donderdag 4 oktober in Praag. In de Tsjechische hoofdstad strijden vijftien kandidaten uit verschillende landen om de hoofdprijs van 10.000 euro en een stage van twee maanden bij een topbedrijf in Londen.

Kennis, kunde en passie voor de kwaliteitsbehandeling van bier in het algemeen en Pilsner Urquell in het bijzonder, dat waren de belangrijkste criteria tijdens de regionale voorrondes van de wedstrijd Master Bartender 2012.

Er waren punten te verdienen met een schriftelijk examen, een blindproeverij, het demonstreren van taptechnieken en de presentatie van het bier. De rest van de score werd bepaald naar aanleiding van een bezoek van een mystery shopper, die de bierbehandeling, de bieropslag, de bierstelling, de leiding en de techniek beoordeelde.

De tien finalisten zijn:

Dave van Ham van café De Brasser in Budel
Edward Morshuis van café Morshuis in Albergen
Fedor Spruit van eetcafé De Buurman in Heerenveen
Frans van Staveren van café Oranjerie in Amsterdam
Gauthmi Koeldiep van café Kleyn in Arnhem
Maarten Benjamins van café De 1ste Aanleg in Heemstede
Mounir Sliti van hotel ’t Lansink in Hengelo (O)
Nancy Veltman van Hampshire-hotel Bon’Aparte in Lochem/Barchem
Pierre van de Brand van grand café Public in Zwolle
Youssef El Bajnouni van café Nel Amstelveld in Amsterdam

Reageer op dit artikel