nieuws

Tiende bedrijf voor Rotterdammer Chiel Jongejan

Café

Wijnbar De Bolleboos zag in mei het levenslicht en nu al kondigt de Rotterdamse horecaondernemer Chiel Jongejan weer een nieuw bedrijf aan. Bij de Oude Haven opent in september muziekcafé De Vrienden Live.

Tiende bedrijf voor Rotterdammer Chiel Jongejan

Muziekcafe De Vrienden Live wordt het tiende bedrijf van ondernemer Chiel Jongejan. ‘Ik heb geen last van expansiedrift, maar soms komen er zulke mooie kansen op je pad dat je ze onmogelijk kunt weigeren,’ verklaart Chiel Jongejan de snelle opeenvolging van nieuwe bedrijven. Het nieuwe muziekcafé komt in het pand waar voorheen Riva, bar restaurant club zat aan het Haringvliet.

De Vrienden Live doet denken aan de De Vrienden van Amstel Live, maar daar staat het los van, aldus Jongejan in een persbericht. ‘Wij hebben wel elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag live muziek.’ Belangrijkste doelgroep worden de studenten. ‘En zij krijgen dan ook een serieus podium voor hun eigen bands’, belooft Jongejan.

Het muziekcafé krijgt beneden in de kelder een shotjes-bar plus een eigen boot in de Oude Haven. Met deze sloep kunnen gezelschappen rondvaarten maken.

Jongejan heeft voor De Vrienden Live een mede-eigenaar: Olivier van Hoey Smith. Smith werkt al langer voor Sfeerhoreca, het bedrijf waarin Jongejan zijn tien zaken heeft ondergebracht. Naast De Vrienden Live en de Bolleboos zijn dit: De Après Skihut, Get Back, The VIP Room, Café Beurs, Café Fout, Saint Tropez (tijdelijk gesloten), Vief + Vuig en De Waterskihut in Hoek van Holland.

Reageer op dit artikel