nieuws

Verlies Oranje ook verlies voor horeca Oekraïne

Café

Ongeveer 55.000 Oranje supporters bekeken ter plekke de drie wedstrijden van het Nederlandse Elftal in het Metallist Stadion in Oekraine. Met de uitschakeling van het Nederlandse Elftal verdwijnen n iet alleen de indrukwekkende oranjestoeten naar het stadion, maar vooral vele miljoenen bestedingen in de regio.

Verlies Oranje ook verlies voor horeca Oekraïne

Het Oranjelegioen staat erom bekend tijdens wedstrijden veel meer te besteden dan andere landen. ZKA Consultants & Planners uit Breda bepaalde dat het legioen circa 8 miljoen euro uitgaf aan horeca en overnachtingen in hotels en de Oranjecamping in Charkov.

Het bereiken van de volgende ronde zou leiden tot meer oranjekoorts en daardoor meer uitgaven. Het vertrek van het Oranjelegioen kost de regio daarom meer dan 3 miljoen euro per wedstrijd. Een strop voor de lokale ondernemers. Met name restaurants, cafés en hotelaccommodaties lopen forse omzet mis.

Reageer op dit artikel