nieuws

20 procent extra omzet door zomerweer

Café

De omzet van de Amsterdamse horeca is de afgelopen periode maar liefst 20 procent gestegen. Dat zegt de plaatselijke KHN-voorzitter Ton Poppes tegen BNR. De reden: het Nederlandse zomerweer.

20 procent extra omzet door zomerweer

De slechte zomer blijkt fantastisch nieuws voor de horeca in de steden, zo schrijft BNR op de website. Niet alleen de regen vloeit rijkelijk, de drank blijkbaar ook. De Amsterdamse horeca zag de omzet de afgelopen weken met liefst 20 procent toenemen.

Dit is bij uitstek weer voor de grote steden, aldus Ton Poppes, voorzitter van de afdeling Amsterdam van KHN, tegen BNR. ‘De horeca vaart daar uitstekend bij. Alle terrassen in het centrum van Amsterdam zitten bij een sprankje zon al vol.’

En als het weer slecht is ook. Poppes daarover: ‘Als het heel erg mooi is, trekt iedereen naar het strand. Regent het, dan is het ook goed stadsweer. Met dat verschil dat iedereen dan wel binnen zit.’

Geen crisis dus voor de Amsterdamse horeca. Poppes laat weten dat hij niet kan ontkennen dat ze in de hoofdstad blij zijn met het weer. ‘Maar we hebben wel te doen met onze collega’s aan het strand, die hebben het echt heel erg zwaar.’

Reageer op dit artikel