nieuws

BB Live van Beren Holding in Breda dicht

Café

Café BBLive aan de Vismarktstraat in Breda is gesloten. De zaak die in maart van dit jaar opende, sloot eind juni haar deuren. Op de nieuwste formule van de Beren Holding met live muziek kwam niet genoeg publiek af.

BB Live van Beren Holding in Breda dicht

‘BB Live is een leuke formule, maar er kwam niet genoeg volk op af’, legt een van de leidinggevende van het Bredase horecabedrijf uit op BredaVandaag.nl.

Vijf bedrijven dicht

BB Live is het vijfde bedrijf in Breda dat in korte tijd zijn deuren sluit. Naast deze formule met live muziek ging ook Restaurant Mirabelle dicht, Het Middenhuis, de all-in formule Hook aan de Haven en Anno 1617. Deze laatste zaak aan de Grote Markt is door eigenaar Oswald van Bezuijen verkocht. Drie nieuwe ondernemers verbouwen het momenteel tot bourgondisch biercafé en restaurant. Robert van de Graaff, Arco Lobik en Joost Maarschalkerweerd zijn tot oktober bezig het pand te verbouwen, zo schatten ze in. De drie hebben al horecabedrijven in Rotterdam en Den Haag.

BB Live

Volgens de website BredaVandaag is het pand van BB Live al weer verkocht. De kans is zeer groot dat zich er bar en restaurant Bed vestigt. Bed zit sinds 11 jaar al in Rotterdam. ‘De bedoeling is dat de zaak na een verbouwing in augustus of september weer opengaat. In ieder geval niet meer als BB Live’, stelt bedrijfsleider Bob Verberk van BB Live.

Bed bevestigt dat zich in Breda een vestiging met hetzelfde concept opent. ‘Het is helemaal rond’, stelt horecaondernemer Frank van Hese van Bed in Rotterdam. ‘We willen met acht weken verbouwen klaar zijn, waarna het in augustus open kan, zo is de verwachting.’

De Beren Holding opende BB Live in Breda op de plek waar sinds 2010 een Beren Eetcafé zat. Daarvoor zat de zaak Luden er van Laurens Meyer.

Reageer op dit artikel